Огромна опашка от автомобили се е образувала ГКПП Капитан Андреево. Около

...
Огромна опашка от автомобили се е образувала ГКПП Капитан Андреево. Около
Коментари Харесай

Безброй автомобили задръстиха границата с Турция

Огромна опашка от коли се е образувала Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Около 2 часа лишава на колите, с цел да преминат границата. Колони са се образували още арано сутринта.

Част от хората са гастарбайтери. През последните дни потокът от работещи зад граница се усили доста. Друга част пък са туристи, които желаят да прекарат отпуската си  в Турция или пък да отидат на пазар в Одрин.

Традиционно Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево – Капъкуле е един от най-натоварените пунктове освен в Европа и на Балканите, само че и в света. 

Турските митнически управляващи оповестиха, че трафикът на пасажери и коли е извънредно натоварен на основните гранични пунктове Капъкуле и Хамзабейли на границите с България и на Ипсала и Пазаркуле на границите с Гърция.

За миналите 19 дни общо 578 хиляди турски жители са влезнали в Турция през тези пунктове. Най-много - 430 хиляди са влезнали през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле, 61 хиляди - от Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли, към 80 хиляди от ГКПП-тата край границата с Гърция, показаха от районната Дирекция за митници и търговия в Одрин. 

Паспортните и митническите гишета на Капъкуле са увеличени от 10 на 12. Увеличен е броят и на чиновниците на паспортния и митническия надзор, с цел да се обезпечи по-бързото прекосяване, без да се натрупват опашки от чакащи коли. Поради това няма тапи както при предходни години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР